jarstahornet.blogg.se

Vårt liv hemma och på resa

Lite uppdatering

Publicerad 2013-08-27 18:53:54 i Allmänt,

Nu har vi varit igång och jobbat ett tag, men det är fortfarande ett underbart väder. Härligt med varm kvällssol!
En av helgerna i augusti var vi på konsert - Lundell i Botaniska. En magisk kväll som startade med god mat på Costas Taverna (närmaste Grekland man kan komma här hemma) och avslutades efter en fantastisk konsert med mumsiga drinkar på Agave.

Hojen står fortfarande i delar, men nu verkar det som leveranserna är på gång med reservdelar. Så i väntan på det så kom Mikael på att han skulle gjuta en trappa till garaget 😀

Köpa ny cykel eller laga?

Publicerad 2013-08-10 13:33:13 i Allmänt,

Första veckan på jobbet är avklarad medans Mikael har haft en veckas semester till. Han har roat sig med att skruva sönder motorcykeln i småbitar varvat med att bära in veden i vedboden. 
Han har gjort ett kanonjobb så nu kan jag bära in och elda hela vintern 😊 Vi tände faktiskt en brasa i kakelugnen i gårkväll. Mysigt!
Cykeln började låta förskräckligt i växellådan när vi "köade" i Fernpass så Mikael har rivit ner cykel så den står i småbitar
Den ser så ynklig ut när den står i trädgårdskjulet och alla plastdelar ligger i lillstugan.
På lyften i garaget ligger den klyvda motorn och alla delar.
Problemet är en utsliten shiftgaffel mellan 4 och 5s växel! Så nu sitter Mikael med pannan i djupa veck letandes på Internet och funderar - köpa ny cykel eller handla delar och laga?
 
Ikväll ska vi på konsert med Ulf Lundell i Botaniska trädgården i Uppsala. Innan ska vi äta middag på en mysig grekiskt taverna som heter Costas. Kan rekommendera ett besök där - god mat, bra och trevlig personal som gör att man känner sig välkommen och speciell. Me like!

Sista timmarna på ledigheten!

Publicerad 2013-08-04 12:44:44 i Allmänt,

Nu är det de sista timmarna innan det är dags att landa i verkligheten igen. Är ett fantastiskt väder och det är bara att njuta.
Avslutade sista semesterveckan med en tur med Eckeröfärjan i fredags i ett strålande solsken. 
Startade dagen med brunch och bubbel, sen blev det soldäck och så lite shopping. 
Avslutade med ett glas på Katalin innan vi blev hämtade av Mikael. Härlig dag 😎
 
Gårdagen spenderades på Nybyholm i ett gassande solsken. Poolparty med fräscha frukdrinkar, bad och många skratt. 😄
Dagen avslutades med grillning och mys på altanen samt ett skådespel på himlen i form av blixtar och dunder.
Dagen idag är lite seg, men det gör inget när det är så skönt väder. Karin putsar på hojen och ska övningsköra på eftermiddagen. Mikael hos grannen och hjälper dem med att putsa sockeln på huset.
Dags för mig att gå ut i solen igen.

Sista veckan på semestern

Publicerad 2013-08-01 19:44:55 i Allmänt,

Det har lunkat på och varit ganska så lugnt. 
I förra veckan fixade jag med fönstren medans Mikael och syster övningskörde
Mellan turerna, bars det ved och putsades.
Så häftigt att Karin ska ta MC-kort
 
Den här veckan började Mikael jobba. Då var jag in och träningsjobbade ett par timmar i måndags, en sväng med Eva till Öregrund i tisdags för lite shopping. Igår åkte syster och jag (i min nya bil) för att hälsa på pappa och Åsa i Bergshamra.
Fika, lunch och fika hann vi med 😃Innan hemfärd som blev den planerade vägen! På ditvägen så pratade så mycket att när vi var halvvägs mellan Knivsta och Märsta kom jag på att vi glömt svänga! Blev att åka över Arlanda och då hittade vi en alternativ väg.......  Fint var det 😀
Imorgon är det en tur med tjejerna på Eckeröfärjan. Hoppas på varmt och sol. På lördag blir det poolparty 😎
Idag har jag fördrivit min tid med att handla, fixa laptopen och roligast av allt STÄDAT! Fy vad tråkigt det är, men skönt när det är gjort.
Nu ska jag njuta de sista dagarna på min sommarsemester och fundera på om vi inte ska ha en vecka i september eller oktober också.
Skepp ohoj!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela