jarstahornet.blogg.se

Vårt liv hemma och på resa

Mellanlandning i Köpenhamn

Publicerad 2013-05-26 22:48:24 i , MTCE spring meet,


Känns som slöseri och visst är det väl konstigt att det inte gick att flyga direkt till Bryssel. Det är samma visa på vägen hem, men då är det bara 45 minuter mellan flygen.
 
Ska bli riktige spännande att träffa alla människor i MTCE och åka hoj med dem i 5 dagar. Vi känner inte någon alls, men jag är övertygad om att det är fantastisk trevliga människor.
 
Inget WiFi hittar jag och inte får man röka någonstans heller! Vad har hänt med Danmark? Sitter iallafall här med en Carlsberg och snart är jag i Belgien, sen är det raka vägen till Frankrike . Inser att det blir 4 länder på 1 dag! 
 
Såg precis en asiat med munskydd. Är det av hänsyn till andra eller är det av rädsla?
 
Här på flygplatsen finns en shop som heter Hamley. De har leksaker som låter........ Jag skulle bli galen av att jobba i närheten bl a är det en fågel som flyger runt i taket och låter.
 
Intressant incheckning  vid Gate - länge sedan man fick åka buss på plattan och så långt också. Trodde först att det denna kärra som vi skulle åka med
 
men det var det inte.
 
En hel skolklass från USA skapade kaos, men det har lugnat ner sig nu. Ska bara ta en timme och tio min att flyga så det ska man väl härda ut.
Snart framme. Det ska bli spännande att se hur svårt det kommer att vara att hitta på M!
återkommer.........

En kunglig flygning till Köpenhamn

Publicerad 2013-05-26 22:37:57 i , MTCE spring meet,

 
Både prins Daniel och hockeykung Foppa är med på flygningen.
 
Nu är jag iallafall på väg! Kommer att bli ett stop på 1 timme och 45 min i Köpenhamn men sen lyfter jag mot Bryssel där M väntar. 
Trasslade lite imorse i säkerhetskontrollen då mitt boardingkort försvann! 
 
Annars så hade jag finbesök i morse tidigt. Trodde inte att de vågade sig in på vår tomt när det är som omgärdat av träd och buskar. Härligt när naturen kommer så nära.
 
 

Nu är resan startad....

Publicerad 2013-05-25 10:39:37 i , MTCE spring meet,

 
I går morse lämnade M Järstahörnet för att ta sig till norra Tyskland. Själv fick jag åka till jobbet, men på söndag så flyger jag till Bryssel där M plockar upp mig.
 
 
 
 
 
Allt hade gått bra igår, men det var kallt. Nu ska jag städa huset så att katt/husvakten känner sig välkommen.
 
Imorgon i gryningen är det Bryssel, sen Normandie. Ska bli så spännande att träffa dessa nya människor och återse franska nordkusten igen. Kan nog tänkas att det blir inköpt någon flaska Calvados 😊
 
Åter till projekt städning
 
 
 

Bilder på några av projekten

Publicerad 2013-05-25 10:30:07 i Allmänt,

Här är en för och efter bild på stolarna. Sjukt nöjd med att målat om dem
 
 
 
Här är altanen möblerad. Nu behövs det mer blommor och värme. Den får se ut så här i år, men jag har en plan för att göra om den......kommer att bli så bra
 
 
Vi hörs
 

Ännu en kreativ dag

Publicerad 2013-05-11 16:45:12 i Allmänt,

 
 
Tänk så skönt det är när man får sker gjorda! 
M har bytt olja i gräsklipparen och så hjälptes vi att olja altanen. Den blev riktigt bra tycker jag och det ska bli skönt att kunna ställa ut lite möbler till mor när hon ska vara här. När vi är i Normandie så kommer hon ut till sitt sommarställe (som hon säger) och vaktar hus och katter. Lilla Doris ligger här bredvid i solen och njuter nu.
 
Jag hann även med att tvätta förstukvisten med såpa. Den har vi aldrig oljat in och den har en sån vacker silvrig färg. Det är bara såpatvätt varje år.
 
lite bilder från dagens och ett projekt för morgondagen. Jag måste måla på mina blå stolar igen. Visst är de vackra? 
 
 
Lite fler bilder från idag och på vår tomt
 
 
 
 
Så här firar man efter en arbetsdag 😊
 
 
Ha en trevlig lördagskväll
 

GPS och dags för oljning.

Publicerad 2013-05-11 11:56:32 i Allmänt,

Har spenderat en lång tid på förmiddagen med att försöka begripa hur man får in en färdig rutt i gps:en. Ibland är man så trög...
M har åkt in till stan, men sen är det dags att olja altanen. Blir Butinox med pigment golden. Nu gäller det bara att det inte regnar.
 
Igår tog vi en första tur på hojen i det soliga vädret. Blev ett inköp av ny Mp3 spelare (som inte fungerade när vi kom hem) och nya handskar till mig på Sulas MC. Det närmar sig avfärd - bara 2 veckor kvar nu.

Kommer bilder på altanen när det är klart. 
 
Ut i blåsten nu

Nu är det dags....

Publicerad 2013-05-09 11:09:44 i Allmänt,

..att ge sig i kast med altanen. Dags att få bort vinterns smuts och på med ny olja. 
Förra året satsade jag på Butinox med pigment, men det kom 30 mm regn på det innan det hade torkat så resultatet blev inte helt topp.
 
 
Dags att bege sig in till staden för att inhandla terassrengöring och ny olja.
Nu ska här bli fint så vi kan njuta i solen som kommer att skina in nu när björken är borta. Kvällsolen kommer kunna utnyttjas i år.
 
 

Våren blåser in!

Publicerad 2013-05-05 09:31:22 i Allmänt,

Stormar ute men det är vackert när man kikar ut genom kköksfönstret. 
Bild tagen nyss
 
Städade lite igår på tomten, krattade löv och tog bort grenar. Nu knoppas det lite över allt och det är alltid lika spännande att se vad som överlevt vintern.
 
Insåg igår att det bara är 3 veckor kvar till vi åker till Normandie. Mikael skruvade ihop det sIsta på hojen och tog en liten tur - den gick som en klocka. 
 
Dags att starta dagen. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela